Leer (je kind) programmeren

Onze kinderen leren lezen, schrijven en rekenen op de basisschool. De computer is daarbij een veelvuldig ingezet hulpmiddel, net als een digiboard en internet. Ze leren echter niets over computers, hoe deze denken en werken of hoe ze er zelf dingen voor kunnen programmeren. Het leren van simpele programmeervaardigheden kan de toekomst van een kind bepalen, ze zullen er sowieso niet dommer van worden. Trouwens, waarom zou je het zelf niet eens proberen? Je bent nooit te oud om te leren en je hebt er niet eens een dikke vette computer voor nodig. Leren programmeren kan je zelfs op een oud beestje van een 7 jaar oud. Dure boeken hoeft je niet per se aan te schaffen, veel informatie staat op internet en is gratis toegankelijk

Geloof mij niet, kijk eens wat Bill Clinton, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Ashton Kutcher, Al Gore of Richard Branson erover te zeggen hebben.

Laat je stem horen, teken de petitie en steun code.org en mocht je na het zien hiervan zelf eens aan de slag willen met code, kijk dan eens op Codecademy, Khan Academy of op Lynda. Hier op Mashable nog een mooi lijstje met gratis bronnen om te leren programmeren.

Ga ervoor! Het kan in het begin wat intimiderend overkomen, maar bedenk dat Rome ook niet in een dag gebouwd is.