DIY: Print de toekomst!

Vroeger ging je naar de copyshop om te kopieëren of om je dikke kleurenprints voor school te printen. Nu hebben we thuis kleurenprinters staan die nog mooiere foto’s uitspugen dan een fotoservice je kan leveren. De volgende stap is 3d printen en dat is binnen nu en een paar jaar klaar voor thuisgebruik.
Print de toekomst

Je hoort het de laatste tijd meer en meer dat dit kan, maar hoe toegankelijk is het om zelf producten te ontwerpen en met behulp van een 3d-printer te prototypen of zelfs te produceren? Als het aan de boys en girls van FabLab ligt wordt dit héél toegankelijk. Want met een handvol machines twv 25.000 euro kan schrikbarend veel. Bekijk de uitzending van wetenschapsprogramma Labyrinth TV van de NTR/VPRO over dit onderwerp. Razend interessant en inspirerend. Over het printen van legoblokken, printen van printers die beter zijn dan de printers waar ze op geprint zijn en het printen van botten en organisch weefsel.

Veel meer van dit meer interessante filmpjes over wat er mogelijk is zijn terug te vinden op de site van FabLab www.fablab.nl.
Fablabs zijn momenteel te vinden in Arnhem, Utrecht, Amsterdam, Groningen, Den Haag en er is een mobiele FabLab Truck!

Werledwijd schieten FabLabs als paddestoelen uit de grond. Gebruik van deze FabLabs is gratis, maar het is wel de bedoeling dat je je ideeëen en opgedane kennis deelt met de rest van de FabLab Community en de rest van de wereld al dan niet gebruik makend van een Creative Commons Licentie.